Skaniausias varškės pyragas (78)

  • Įvertinimas: 4.1 iš 5 (balsavo 296)
Rekomenduojame

Ingredientai:

250 g miltų 300 g cukraus 50 g kakavos 200 g sviesto arba margarino 2 indeliai Mūsų švelniosios ar kitos pertrintos varškės 1 indelis saldaus kondensuoto pieno 2 kiaušiniai 1 šaukštas grietinės vanilės 1/2 st. smulkintų riešutų (tinka graikiški, lazdyno, migdolai)

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm (tinka ir 24 cm) apvalią formą, išklokite ją kepimo popieriumi. Kombaine išmaišyti miltus, cukraus pudrą, kakavą, sviestą ir vanilę. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai. Arba, jei neturi kombaino, galima ingredientus kapoti peiliu irgi kol gausis trupiniai, tik kad ilgiau užtrunka. Jei tešla per sausa, įdėkite dar truputį grietinės. Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines. Likusius suberkite į kepimo formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Dar kartais įpilu porą šaukštų brendžio ir/ar migdolų esencijos, labai gardų prieskonį suteikia. Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes. Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių. Visiškai ataušinkite ir bent 2-3 valandos palaikykite šaldytuve, nes šis pyragas skaniausias šaltas. Supjaustyti į gabaliukus. Ir atsargiai, nenusikąskite liežuvio, nes tai tikrai pats skaniausias varškės pyragas, kokį yra tekę ragauti!
Receptą atsiuntė: Kamilė

Komentarai (78)


  • 2015-04-15 12:33 hmmmm.....???

    Tai ko reikia,cukraus 300 gramų ar cukraus pudros 300 gramų ?


  • 2015-03-17 16:49 vardas

    Cukraus isvis nedejau, o vietoj kondensuoto pieno idejau rududu. Ir nedejau riesutu. Taip pat dejau paprasta varske Gavosi tobulai


  • 2015-03-12 19:33 anonimas

    na Dar nezinau ar jis skanus ar ne nes Dar neissikepiau bet kai pamaciau nuotrauka tada supratau kad jis bus skanus.


  • 2015-02-21 15:34 jurgita

    Karta iskepus negaliu sustot. Visada gaunasi skanus. Tik man patinka su pekano riesutais. Kiek zmoniu yra ragave si pyraga, visi giria, kad skanus. Cukru gali reguliuoti pats jei kam per saldu. Tikrai geras receptas,pyragas labai skanus. Net yra draugiu,kurios praso pamokyti issikepti, jei butu neskanus, neprasytu. Manau cia skonio reikalas, o ne is karto pulti rasyti koks jis neskanus.


  • 2014-12-25 12:22 marija

    mes su vaikinu kepam antra karta sita pyraga. pyragas skanus tik nesamoningas receptas,nes kur ingridientai yra parasytas cukrus o paciam recepte jo nera. DAUGIAU SITO PYRAGO MES NEKEPSIM


  • 2013-03-11 21:43 Egle

    iš komentarų matosi koks skaniausias,jei daug kam iš viso nesigavo arba gavosi kietas ir siaubingai saldus.Tai kaip suprasti receptą?


  • 2013-02-17 22:54 Raminta

    Aš vietoj 2 indelių Mūsų švelniosios ar kitos pertrintos varškės dėjau paprastą pusriebe varškę, o vanilės dėjau iš akies,maždaug du arbatinius šaukštelius. Ir labai skaniai gavosi. Tiesiog idealus.


  • 2013-02-03 17:16 Agneta

    Sveiki. Kepiau kątik šį pyragą, taigi galiu pasakyti kelis pastebėjimus.
    Žiauriai saldus. Aš netgi nedėjau tiek daug cukraus, kiek čia parašyta.. O žiauriai saldu.. Dėjau 200g. cukraus ir 180g. kondencuoto pieno. Ir dariau truputį kitaip su riešutais. Sutrintus riešutus sudėjau į įdaro vidų. taip pat norėčiau pasakyti vieną pastebėjimą.. Nemanau, kad tai pats skaniausias pyragas, kaip, kad dauguma rašė. Skanus, bet dar reikėtų patobulinti.. ))


  • 2012-10-28 10:38 ruta

    pyragas pavyko gavosi kaip nuotraukoj bet man nepatiko, čia žinoma skonio reikalas, bet jis iš tų kurio antra karta negaminčiau,produktu nesugadinau ir ji mielai suvalgėme su kava bet tai nemano skonio


  • 2012-10-11 17:53 Simona

    Varskes reikia 400g, ir miltu as dedu dvigubai daugiau...Skanus labai!!!!!


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų